rady

Píla Scheppach SD 1600V: Rady, ktoré v manuáli nenájdete

Doteraz som bol  ohľadom lupienkových píl panic. Na jednej som už síce chvíľu robil, ale žiadnu nevlastnil. Nakoľko mám pár nápadov aj pre toto hobby náradie, jednu som si zadovážil.

Krabica veľká ako na štvrť prasaťa, manuál má 165 strán v 17 svetových jazykoch, ale dve dôležité veci pre úplného laika akosi zrozumiteľne neuviedli. Prvou je samotné vycentrované upevnenie píly na pracovný stôl. Štyri potrebné diery to síce má, ale nečakajte ich štvorcový pôdorys. Aby som niekomu nabudúce ušetril nervy a čas, tak prikladám rozmiestnenie dier. Stačí, že som sa s tým vytáčal ja. Hravo stačili skrutky M6 s aspoň 5 cm dĺžkou závitu. Nezabudnite na podložky a kontra matice.




Druhou chuťovkou je montáž držiaka pre ochranné plexisklo pred pílový list. Len keby sa ten pritom nemusel dávať dolu. Stačilo by uviesť navyše dva obrázky montáže a demontáže listu, a určite by veľa nových užívateľom ušetrilo kopec nervov. Uvoľnenie nenápadnej ale dôležitej páky na ráme by nemalo byť výrobcom chápané, ako „veď oni na to prídu“.  Práve toto je ten druh informácii, ktoré majú byť v podobných manuáloch jasne a názorne uvedené.




Scheppach SD 1600V
Príkon: 120 W, 230 V/50 Hz
Počet kmitov 500-1700 min.,
Výška zdvihu: 15 mm
Rozsah natočenia stola: 0 - 45 °
Hmotnosť: 12,7 kg
Vhodná na: drevo, plast, kovy
+ LED lampa a hadica na odfúkavanie pilín


Odporúčané články:

Cucoloris pre všetkých kreatívnych fotografov
Štýlový kvetináč „drevenica“
Nový drevený stojan na tričká

Autor: Myshoun, 16.4.2019
Foto: Myshoun