zábava

Aurélium: Aj veda vie byť zábavná

Hlavne pri nepriaznivom počasí sa oplatí zabaviť celú rodinu v krytých priestoroch. Nepôjde však o bezcieľne odloženie detí niekam do detského sveta na trampolínu, kde môžu skákať a vrešťať do bezvedomia.  Tu sa zabavia a poučia aj dospelí z oblasti fyziky, elektriny, magnetizmu, mechaniky,  hydrológie ... to je bratislavské zážitkové centrum vedy.

Hneď pri vchode
Po zaplatení vstupného si veci môžete odložiť do uzamykateľnej skrinky, a dostanete stručnú inštruktáž. Ako návštevník ostatných vopred vyzývam na opatrnosť k vystaveným veciam, nakoľko kvôli vyslovene silovému skúšaniu bolo pár exponátov mimo prevádzky.



Ide sa ďalej

Nečakajte premúdrelého sprievodcu v bielom plášti s monotónnym hlasom a la zaklínač hadov. Tu máte voľný výbeh k exponátom, ktoré si môžete dôkladne poobzerať, pochytať a hlavne vyskúšať. Prípadné nejasností vám ich ochotne vysvetlí personál. Všetko je však robené intuitívnou formou, alebo uvedené na priloženom lístku. Zvoľte si systém trasy, lebo pri pojašenom pobehovaní hore dolu (hlavne deti) môžete čo to vynechať.

Hlad, smäd a veci s tým spojené
Bufet tu nie je, ale nápojovo – mlsotkový automat prvej detskej pomoci áno. V preklade, vydržíte tu niekoľko hodín bez reptania o hlade. Na koho prídu telesné pochody, ten bude na toaletách milo prekvapený – kapacitou, čistotou a vedeckými dekoráciami.


Možností je tu veľa, na individuálne či skupinové skúmanie. A to som ešte nepovedal, že vzadu majú zbierku zaujímavých veteránov. Výsledný dojem dvomi slovami? Treba zažiť.


Viac info nájdete na oficiálnej stránke




Odporúčané články:

Tajomstvo Julesa Verna: Odmeňte deti únikovou hrou

Team Up: Ideálna skupinová zábava na prečistenie hlavy

Zábava aj adrenalín v únikovej miestnosti - Vo štvorici po opici


Autor: Myshoun, 11.3.2019